20 February 2011

KURANG AJAR!!!

Hei guyzz.. Mak x sesabau sebenarnya nak tulis Entry ni..terbakar rasa jantung mak ni..berderau drah..Geremzzz punye pasal la.. nak tahu ape? Ni la yg mak nak luahkan..

Kejadian ni berlaku semalam..Kisahnya, adik mak nak sewa umah si polan ni.. Mula2 perjanjian :-

Deposit umah      =     RM      900.00
Deposit api + air  =    RM      450.00
                                 RM   1,350.00
* Indah water dibayar oleh adik mak sndiri

Nak dijadikan cerite, semalam we olzz g la melawat umah tu.. ronda la keliling..tgk ape yg si tuan rumah tu da repair.. 1st time mak jmpa org tu, mak mmg x berapa berkenan..eksen semacam je..so mak layan kan aje la.. lepas rondaan settle, pompuan tu baru bersuara.. dier suh adik mak duduk...lihat la perbualan antara kami :

Si pompuan : ader pape nak tanye lagi x?
adik mak : hmmm, xder pape kot..
Si pompuan : duk jap, ade bnda nk ubah..(dgn muka yg mcm tuuttt***)
adik mak : ..................?
Si pompuan : aku nk naikkan harga, tmbah lagi 1 bulan deposit, api + air kurangkan rm100...bla..bla..bla..
                     kalo ko xnk, ko leh carik umah lain! (so, total RM 1,700.00)
Adik mak     :   terkejut!! aiiii, mane leh cmtu..nape ubah lak?? nape x ikut perjanjian mula2?
Si pompuan : aku banyak rugi da nk repair umah ni..penyewa lama bnyak x byr mentenan..
                      umah rosak sana-sini.. sume aku kena tanggung..

Korang leh bayangkan x, ape kitorang pk time tu.. nak buruk2 kan penyerwa lama, wal hal kitorang kenal ngan penyewa lama tuh.. akceli, dorang ni yg ada masalah..kesempitan duit kot.. n mayb dier tgk adik mak beriye nk amek umah tuh, dier pun amek kesempatan la kan.. ade ke patut??

Dah la, last2 minit baru ckp, kurang ajar satu hal. yang x leh bla nyer,  kata berbincang tp dah bg kata putus "kalao xnak, carik umah lain"!! ape kebenda tu? mak pun ape lagi..

Mak : aii, kak.. kata berbincang tp statement akk mcm tu..bukan bincang namenyer tu..

Dan2 tu jugak dier salahkan ibu mak nokss..ada la ibu mak tu ckp sumthing tp mak x brape nak ingat deir ckp ape..tp dier sbgi ibu, terkejut la kan..last2 minit baru nak ckp.. Mak da panas da dlm tu.. kalo mak x pregnen, mak da berbalas ckp da.. sib baik ko pompuan..

We olzz pun kuar dari umah tu ngan BENGANG NYER!! so, reject la umah tu..ko pi carik penyewa lain yg ko ckp anytime leh dpt tu.. setakat umah cmtu nk byr hampir rm 2,000.00 baik xyah..

Kitorang ada ckp psl perjanjian..tetibe laki si pompuan tu bersuara, "saye keje bahagian akaun"...aiiiik?? ape kaitan AKAUN ngan SURAT PERJANJIAN bai?? ko sakit ke hape? dan2 tu gak adik mak bersuara, "saya keje bahagian lawyer" n mak pun xnak kalah ni.."saye lak bahagian HR"...hamek ko..terngange..tau trkejeut..ingat kitorang ni keje bodoh2? last2 dier terdiam..dah x tau nk ckp ape.. nak goreng pun agak2 la..sasah ko salah org ntuk menggoreng!! jgn bagi aku jumpa ko lagi ye..nahas ko nati!!

~SEKIAN~

2 comments:

  1. kat area tasik selatan..xkesah la pompuan tu nak naik brape tp beradap la kan.. ckp biar la sopan..ni sume bnda xtahu, ape ke hai nyer??betul x?

    ReplyDelete